styring av varme
Smarthus

Bo bedre i et smarthus

Smarthusløsninger gjør det mulig å få bedre bokvalitet samtidig som du reduserer strømforbruket.

Gjør livet enklere

Se for deg å våkne om morgenen av at radioen skrur seg på istedenfor alarmens vrede. Idet du går inn på badet og gjør deg klar for en travel dag på jobb traktes kaffen. Lyset er passe dempet, og er det kaldt ute har varmen skrudd seg opp i forkant. Idet du forsvinner ut døra går huset i bortemodus og skrur av alle lys, senker temperaturen og aktiverer alarmen.

Ved å koble lysbrytere, termostater, ventilasjon, elbillader og mye mer til internett kan alt styres fra telefonen. Du kan også automatisere basert på tid eller hendelser og på denne måten slippe å forholde seg til noe som helst.

For eksempel kan elbilen lades når strømmen er billigst, lysene i stua dempes når TVen skrus på, eller ventilasjonsanlegget styres av luftkvalitet som måles av sensorer. Her er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger.

Smarthusløsninger kan gjøre huset lunere, sikrere mot brann og innbrudd, øke luftkvaliteten og samtidig redusere strømregninga.

Hvordan komme i gang?

Det er lov å bli svimmel av alle valgmulighetene som finnes innen smarthus. Det er et mylder av komponenter, apper og teknologier som finnes. Derfor hjelper vi deg gjerne med alt fra rådgivning, montering og konfigurering. Og selvfølgelig opplæring.

Vårt viktigste råd er at det kan være lurt å begynne med noe begrenset, som for eksempel å automatisere varmen i huset. Så kan du bli kjent med hvordan smarthusløsningen fungerer, før du utvider med flere funksjoner etter hvert. Og av erfaring vet vi at man fort blir bitt av basillen når man først begynner.

SG Dimmer

Foto: SG

Må man bygge nytt for å få smarthus?

Det korte svaret er nei. Ved å installere sensorer, bytte ut termostater og lysbrytere kan man gjøre mye for at huset blir smart.

Samtidig, går du med planer om å renovere eller bygge nytt så står du enda friere til å integrere smarthusløsninger på en god måte.

Uansett kan det være lurt å snakke med oss før du setter i gang.

Enova-støtte til smarthus

Du kan få dekket inntil 35 prosent av installasjonsutgifter, maksimalt 10.000 kroner, når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig.

Merk at støtten forutsetter styringsautomatikk i boligen eller tilknytning til styringstjeneste, samt at all elektrisk installasjon må utføres av en godkjent elektriker.

Les mer om kriteriene for støtte til smart strømstyring her.

Trenger du hjelp med smarthus?

Vi hjelper deg gjerne å lykkes med installasjon av smarthus. Fra rådgivning, montering, konfigurering og opplæring.