Slik fungerer varmestyring

Varmestyring handler enkelt og greit om å styre temperaturen i boligen. Moderne varmestyring kan regulere varmen etter behov, slik at energiforbruk og strømkostnader reduseres uten at det går ut over komforten. Det er flere måter varmestyring kan minimere energiforbruket:

  • Varmen skrus av om natten og slår seg på om morgenen
  • Varmen senkes når man er borte fra boligen
  • Varmen styres etter strømpriser
  • Varmen i rom med åpne vindu senkes automatisk

Varmestyring kan skje på flere måter

I dag kan de fleste elektriske varmekilder brukes med varmestyring, som blant annet varmepumpe, panelovn, varmefolie eller varmekabler. Moderne panelovner kan for eksempel programmeres eller styres fra mobilen. Har du en gammel panelovn eller varmepumpe, er det fortsatt mulig å ta i bruk varmestyring. Det finnes flere løsninger som fungerer med eldre modeller, som smart-plugs du kan feste i stikkontakten for enkel styring fra mobil.

Smart varmestyring med smarthus

Kanskje den viktigste grunnen til at stadig flere får installert smarthus-løsninger er fordi man enkelt kan redusere strømforbruket. Et smarthus gir muligheten til smart varmestyring, slik at du kan styre flere varmekilder samtidig, fra en app på mobilen. Du kan også lage automatiserte løp basert på tid eller hendelser.

Med et smarthus er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger, her kan nemlig nesten alle elektriske apparater styres fra en og samme enhet. Et smarthus kan også gi mulighet til Enova-støtte. Da kan du få dekket inntil 35 prosent av installasjonsutgifter, maksimalt 10.000 kroner.

Foto: ELKO

Fordelene med varmestyring

Ettersom majoriteten av strømutgiftene går med til oppvarming, kan litt smartere varmestyring gjør store utslag på lommeboken over tid. Uten at det går på bekostning av komfort. Et godt system for varmestyring gir nemlig akkurat perfekt temperatur, samtidig som at energibruket holdes til et minimum. Med et varmestyringssystem kan du faktisk spare inntil 40% av energikostnadene, avhengig av blant annet størrelsen på boligen og hvor godt isolert den er. Det er også en rekke andre fordeler med varmestyring:

  • Gir økt sikkerhet mot frost- og brannskader
  • Gir deg bedre kontroll over strømforbruket
  • Gjør det enkelt å redusere strømforbruket
  • Det er enkelt å montere
  • Det er billig å anskaffe – og er derfor en lønnsom investering

Trenger du hjelp med varmestyring?

I dag finnes det et enormt utvalg av løsninger for varmestyring. Våre elektrikere har den riktige kompetansen for å hjelpe deg med å finne de rette produktene eller løsningene som dekker dine behov. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne med planlegging og installasjon av varmestyring.